Rákay Philip nem hagyta szó nélkül, hogy lecsivavázta Nagy Ervin

Az elismert színész és a közismert médiaszereplő a Facebookon üzenget egymásnak.

2023. június 7., 10:03

Szerző:

Rákay Philip, eredeti nevén Rákay Kálmán nem hagyta szó nélkül a Jászai Mari-díjas színész, Nagy Ervin facebook posztját, melyben utóbbi igen éles kritikás fogalmazott meg a médiaszereplővel szemben.

Az ügy előzménye, hogy Nagy Ervin nyíltan kiállt a státusztörvény visszavonásáért tüntető tanárok és diákok mellett, erre Rákay Philip a színészt nagyokosnak, a tüntetést pedig politikai blöffakciónak nevezte. Erre adott választ Nagy Ervin egy Facebook bejegyzésben, amelyben

maga alá piszkító csivavához hasonlította Rákayt és Gőgös Gúnár Gedeonnak nevezte.

A színész hozzátette azt is, hogy szerinte nem véletlen, hogy nem érti a pedagógusok iránti szolidaritást, ha az a legnagyobb problémája, hogy reggelente melyik aranymercijébe pattanjon be.

“Az aranymercik többszöri emlegetése valami elfojtott vágyálom be nem teljesülése nálad, netán a Tanácsköztársaság máig fel-felbuggyanó, komcsi hagyománya? Ha az előbbi, azon könnyen segíthetünk: viszlek egy kört valamelyikkel” – írta Rákay Philip a viszontválaszban. A műsorvezető 11 pontban foglalta össze a mondandóját.

A csivavás hasonlítot sem hagyta szó nélkül:

„Jó lenne feloldani a benned szunnyadó kognitív disszonanciát: most akkor „Gőgös Gúnár Gedeonként vonultam, vagy maga alá piszkító csivavaként? Nem ugyanaz.”

Nagy Ervin már jó ideje kiáll a tanárok ügye mellett, a tavaly márciusi tanársztrájk idején a Kossuth téri tüntetésen fel is szólalt fel. Korábban azt mondta, ez az ügy a következő harminc évét határozza majd meg az országnak, és hogy a jobboldal és a baloldal is tudja, hogy ehhez a témához nem nyúlt hozzá, és mindkét oldalnak lelkiismeret-furdalása van emiatt.

A sokat vitatott és heves tüntetéseket kiváltó státusztörvény tervezetével kapcsolatban kedden a Belügyminisztérium bejelentette, hogy a dokumentum készen áll arra, hogy az Országgyűlés elfogadja.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)