Iskolájukért küzdenek a csepeli Qualitas Gimnázium diákjai

Ha nem kapnak működési engedélyt, november 30-án bezár az iskola.

2023. november 29., 17:50

Szerző:

Csütörtökön bezárhat a Qualitas Gimnázium, és ha ez így lesz több mint 200, köztük nagy számú tanulási zavaros diáknak kell új iskolát keresnie. A tanulók most összefogtak: kilencpontos felhívást tettek közzé, szeretnék megmenteni iskolájukat. Az ATV Híradójának elmondták, korábban még sehol nem érezték olyan jól magukat, mint ebben az intézményben. 

Az iskola kálváriája szeptemberben kezdődött, amikor tanítási időben bírósági végrehajtó jelent meg az intézményben, és hangosbemondón közölte, hogy tavaly októberben elárvereztette az alapítványi iskola által használt épületet. Ezután mindenkit felszólított, hogy azonnal hagyja el az ingatlant.

Mindezek után találtak új épületet, de gond van a működési engedéllyel, azt ugyanis elutasította a Fővárosi Kormányhivatal. Az iskola igazgatója szerint ezt a köznevelési államtitkár azzal indokolta, hogy az engedélyt május 31-ig kellett volna előterjeszteni.

Ha nem kapnak működési engedélyt, november 30-án bezár az iskola. Éppen ezért a diákok 9 pontos felhívást is írtak, amelyben például azt kérték, legyenek tekintettel a gimnáziumban tanuló SNI-s diákokra, hiszen sokuknak ez az utolsó esélye az integrált oktatásra.  A fiatalok azt mondták az ATV stábjának: nem tudják elképzelni, hogy csütörtökön végleg bezárják iskolájukat.

(Kiemelt képünk forrása: Képkivágás az ATV-híradójából)