Mintegy 236 millióért postázták a nyugdíjasoknak szánt propagandaújság első számát, amelyet Rogán Antal minisztériuma rendelt meg

2020. július 31., 17:10

Szerző:

Az előző hetekben kapták meg a nyugdíjasok a kormány legújabb kiadványát, a Jókor című reklámújságot. A lapot kiadó Magyar Államkincstár (MÁK) a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére közölte: a kiadványok csomagolására, a postai feladás előkészítésére és a kézbesítésre példányonként 110,77 forintot fizetnek. Ez azt jelenti, hogy a 2,13 millió példányban kinyomtatott

Jókor első számának postázása 235 940 100 forintba került az államkincstárnak.

Íme az első szám nagy műgonddal megkomponált, korszerű borítója:

A nyugdíjak és más állami járulékok kifizetéséért felelős MÁK válaszából az derül ki, hogy lap tartalmát nem is az államkincstár állítja elő, az csak a kiadója és megszemélyesítője a Jókornak, amelyet a Rogán-minisztérium rendelt meg tőle. Az olvasóknak a kapcsolattartás miatt kitölteni javasolt űrlapot a kabinetirodának kell elküldeniük.

A Jókor című állami propagandakiadványban interjúk olvashatók többek között Trokán Péter színművésszel, Szandival, Kásás Zoltán vízilabdaedzővel, illetve Monspart Saroltával és férjével, a televíziós Feledy Péterrel.

Az olvasókat pedig maga Orbán Viktor miniszterelnök köszönti – akiről egyébként kétszer rakták be ugyanazt a fotót egy oldalpárra.

Beszélgettek továbbá Novák Katalin család- és ifjúságpolitikai államtitkárral, illetve nyugdíjjogi aktualitásokról a MÁK elnökével, Mészáros Józseffel is, jegyzi meg a lap.