Külföldön élő magyar kutatókat akar hazacsábítani a kormány

A program kiszámítható finanszírozást és széles eszközrendszert biztosít 

2021. szeptember 25., 13:19

Szerző:

Külföldön élő és dolgozó kutatókat megszólító program elindítását jelentette be Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára az Amerikai Magyar Akadémikusok Társaságának (AMAT) éves konferenciáján Washingtonban – írta a Napi.hu. Gulyás Tibor, Karikó Katalin konferencián tartott előadása után jelentette be az ITM célzott programját.

„A Magyarország sikeres, fenntartható jövőjéért munkálkodó tudásműhely, tudás alapú hálózat létrehozásán dolgozunk. A program kiszámítható finanszírozást és széles eszközrendszert biztosít a tapasztalatok átadásához, a tudás megosztásához, hazai hasznosításához, a tudományszervezéshez kapcsolódó tevékenységek és feladatok világszínvonalú támogatásához" - mondta el a politikus az ITM közleménye szerint.

Márka Szabolcs, a Columbia Egyetem professzora, a program egyik kezdeményezője hangsúlyozta: „Itt az ideje, hogy a legkiválóbb magyar elmék, éljenek bárhol a világban, ötleteikkel és felismeréseikkel hazánk előrehaladását is segítsék, hogy a jövő ne érjen minket váratlanul.”

(A kiemelt kép illusztráció. forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)