Potápi Árpád üzent, ez Lázár Jánosnak nem fog tetszeni

2018. június 11., 10:30

Szerző:

Úgy tűnik, Potápi Árpád is beszállt az Orbán-kormány és az egyszerű országgyűlési képviselővé vedlő Lázár János közötti üzengetésbe, a 444 legalábbis ennek a jelét látja abban, hogy a Miniszterelnökség a nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebookon posztolta a következő képet.

 

Az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban Lázár János a leginkább azzal vált hírhedtté, hogy elutazott az osztrák fővárosba egy videó kedvéért, amelyben drámai aláfestő zene kíséretében felhívta a figyelmet a bevándorlás veszélyeire. A videó hatalmas felháborodást kellett, a Miniszterelnökség vezetőjének Sebastian Kurz osztrák kancellártól is bocsánatot kellett kérnie miatta, a bécsi utca pedig eközben azt firtatta, hogy ha ennyire jó Magyarországon, akkor a magyarak miért mennek külföldre. 

Lázár János azóta már felállt a miniszteri székből, és többször üzent az Orbán-kormánynak, illetve személyesen Orbán Viktornak. Először Kossuth Lajos Cassandra-levelével, utána pedig akkor, hogy a miniszterelnök a beiktatási beszédében jelezte, hogy 2030-ig tervez a hatalomban.  A hódmezővásárhelyiek már két év múlva 2030-ban érezhetik magukat – mutatta be egy naqppal ezután a városát Szegeddel összekötő villamosvonal tervét.