Pintér Sándor szerint nincs gond, éppen elegendő rendőr és tűzoltó szolgál Magyarországon

Már hogy lenne létszámhiány?

2018. november 19., 20:21

Szerző:

Írásbeli kérdésekkel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője, amelyben arról érdeklődött, hogy mekkora létszámhiánnyal küzd a rendőrség és a tűzoltóság. A kérdés teljesen jogos annak fényében, hogy a két szervnél brutális mennyiségű túlórákat számolnak el az állomány tagjainak.

Pintér Sándor azonban úgy döntött, pontos adatok helyett egyetlen, sokkolóan magabiztos mondattal válaszol majd.

Az érintett szervek az eredményes feladatellátásukhoz szükséges létszámmal rendelkeznek - írta a belügyminiszter.

Nehéz ezzel az érveléssel vitatkozni, tekintettel arra, hogy Pintér Sándor nem közölt arra vonatkozó számokat, hogy pontosan mennyi rendőr vagy tűzoltó szükséges az „eredményes feladatellátáshoz”.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.