Pintér Sándor elmondta, miért van rendőrhiány

A belügyminiszter a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén beszélt a rendőrhiányról a tanárok, valamint a magyar diákok helyzetéről.

2022. június 24., 14:51

Szerző:

Pintér Sándor pályafutását a rendőrség alapozta meg, ezért rendőrnek tekinti magát – válaszolta Trócsányi Lászlónak, amikor a Károli Gáspár Református Egyetem rektora azt kérdezte a belügyminisztertől, hogy minek látja magát, írta az Infostart. Részletezte, hogy gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra. Ő nem tartozik ezek közé.

A beszélgetés során Pintér kijelentette, hogy csendőrségre nincs szükség, ugyanis csak kevés ország engedheti meg magának, hogy kétféle járműállománya, informatikai rendszere, akár parancsnoka legyen.

Pintér Sándor kitért a rendőrhiányra is, amelynek a tényét megerősítette. De szerinte

azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság, és a rendőrök keresett szakemberek a versenyszférában.

Az oktatásnál nem tértek ki a bérekre, viszont kiemelte, hogy a gyerekek érdekeit kell elsőként figyelni. Emellett pedig a PISA teszteredményeket kommentálva bejelentette, hogy ősszel, szeptember-október elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.

Kiemelte, az egészségügyben is a betegek érdeke az első; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de azt nem részletezte, hogy melyek lesznek ezek.

(Kiemelt kép: MTI | Szigetváry Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.