Pintér Sándor nem kérette be az iskolaigazgatókat, csak az államtitkárság egyeztetne velük

Pintér Sándor belügyminiszter bekérette a legrenitensebb iskolák igazgatóit, a tárca így próbál gátat vetni a magyar oktatás jelenlegi helyzete miatt kirobbanó tiltakozási hullámnak – írta péntek reggel a Blikk. Mint kiderült, Pintér Sándor nem rendelt be senkit, a Belügyminisztérium tételesen cáfolta a lap információit.

2022. december 9., 10:18

Szerző:

Az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója kapott meghívót a Pintér Sándortól aktuális kérdések megbeszélésére, értesült a Blikk több olyan igazgatótól is, akiket írásban berendeltek. 

A lap információi azonban később tévesnek bizonyultak.

A Belügyminisztérium ugyanis a Hvg.hu-nak küldött válaszában cáfolta, hogy Pintér Sándor miniszter, vagy a tárca bármelyik államtitkára magához rendelt volna akár egyetlen igazgatót is.

„Mindettől függetlenül emlékeztetjük, hogy a Belügyminisztérium és annak illetékes vezetői mindig is nyitottak voltak a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére - a pedagógusok véleményét korábban két alkalommal kutatta kérdőíves felmérés formájában a köznevelési államtitkárság, jelenleg a szülők, gondviselők megkérdezése történik” – írták.

 

 

 

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.