Nyilvánosságra hozta Pikó András a 96 milliós józsefvárosi szerződéseket

Nyilvánosságra hozta Pikó András józsefvárosi polgármester azt a 96 millió forintos tanácsadói szerződést, amely szerinte még elődje, Kocsis Máté idején született. A fideszes politikus, frakcióvezető tagadta a szerződés létét is.

2023. szeptember 27., 21:36

Szerző:

A Telex idézi Pikó szerdai posztját, amiben a polgármester arról ír, hogy „a szálak Kocsis Máté köréhez vezetnek”.

A gyanúsan elszámolt számlák közül kiemelkedik az, amely azt mutatja be, hogy 6 lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott az akkor Fidesz vezette Józsefvárosi Önkormányzat, a Kálomista Gábor vezette Veszprém Handball Team Zrt-nek, aki pedig szerződést kötött a szintén Kocsis köréhez köthető Park Consulting Kft-vel 96 millió forint értékben – projektmenedzsmentre és tanácsadásra.

Majd hozzátette: bár Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, korábbi józsefvárosi polgármester szerint „az említett cégnek nem volt 96 milliós tanácsadói szerződése”, és nincs ügy, ő bemutatja a szerződést.

„Átfolyik a közpénz az önkormányzaton, majd a Veszprém Handball Team Zrt.-n, és végül megérkezik a Fidesz frakcióvezetőjének bizalmasához” – összegezte a helyzetet Pikó.

„Hogy hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben, azt mindenkinek a saját fantáziájára bízom” – írta a polgármester, jelezve, hogy ellenzéki politikusként ennek a korrupt világnak a felszámolásába fogott az általa vezetett önkormányzat 2019-ben, amikor legyőzte a távozó Kocsis Máté által kijelölt fideszes utódot, Sára Botondot.

(Kiemelt kép: Pikó András Józsefváros polgármestere. Forrás: Pikó András FB-oldal)

 

 

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.