Nyomozók jártak a józsefvárosi önkormányzatnál Kocsis Máté korábbi ügye miatt

A józsefvárosi önkormányzat az előző vezetés által, a káptalanfüredi önkormányzati gyerektábor fejlesztésével kötött szerződések miatt tett feljelentést.

2023. szeptember 20., 17:10

Szerző:

„Tegnap a NAV bűnügyi nyomozói látogattak a józsefvárosi polgármesteri hivatalba, Veszprémből. A munkájukat végezték, költségvetési csalás és okirathamisítás gyanúja miatt tett feljelentésünk nyomán ugyanis elindult a büntetőeljárás, az ennek lefolytatásához szükséges dokumentumokért és iratokért jöttek” – írja Pikó András, Józsefváros polgármestere szerdai Facebook bejegyzésében.

„A hat lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott át az önkormányzat a klubnak, amely azonban a mai napig ezzel a támogatással nem tudott szabályosan elszámolni felénk. A benyújtott számlák között rendre megjelentek olyan másolatok, melyeken már korábbi TAO támogatás terhére történt elszámolást tanúsító bélyegző szerepel.”

– írta Pikó András a beruházásról.

„Felvetődik a kérdés, vajon hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben. A választ Bíró Szabolcs és főnöke, Kocsis Máté mellett még Kálomista Gábor sztárproducer, a Veszprém Handball Team Zrt ügyvezetője, a szerződés aláírója tudhatja” – jelentette ki.

(Kiemelt képünk forrása: Kocsis Máté hivatalos Facebook-oldala)