Pénteken visszatér a nyár, de csak átmenetileg

Ismét 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, azonban nem lesz tartós a melegedés.

2023. július 28., 08:41

Szerző:

A pénteken kelet felé haladó, legfeljebb csepergő esőt itt-ott okozó felhőzet délután az északkeleti tájakat is elhagyja – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eközben az északi megyék fölé újból érkezhetnek vastagabb felhők, melyekből kevés helyen előfordulhat zápor, az Észak-Dunántúlon egy-egy zivatar. Többórás napsütésre azonban ott is lehet számítani.

A déli tájakon derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Napközben a délnyugati szelet már sokfelé élénk, helyenként erős széllökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jórészt 28 és 31 fok között alakul. Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

A következő hidegfront vasárnap éri el az országot, zivatarokkal és 5 fokos lehűléssel.

(Fotó: Shutterstock/Look Studio)

Tegnap 17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.