Pedagógussztrájk kisokos szülőknek

Hétfőn kétórás figyelmeztetősztrájk lesz, de nem mindenhol.

2022. január 29., 06:09

Szerző:

A Szülői hang adott ki hasznos tudnivalókat a hétfői sztrájkkal kapcsolatban. Azt írják: 

"Az egész felnőtt-társadalom közös szégyene, hogy a gyermekeinkkel foglalkozó, értük felelősséget vállaló pedagógusok kezdő alapbére a szakmunkás minimálbérnek felel meg. A jelenlegi pedagógusbérek nem fedezik a megélhetés költségeit, így senki ne lepődjön meg, hogy a közoktatás színvonala folyamatosan romlik, nincs elég pedagógus, aki a gyermekeinket oktassa, nevelje. Valamennyiünk felelőssége, hogy felhívjuk a figyelmet a közoktatás súlyos problémáira, és kiálljunk gyermekeink mellett!"

A Szülői hang szerint az alacsony színvonalú közoktatás valamennyiünket érint, akár pedagógusként, akár szülőként.

„Nem kerülhetjük el, hogy előbb vagy utóbb szembesüljünk a kritikus mértékű pedagógushiánnyal, az elavult oktatási módszerekkel és a túlterheltséggel. Gyermekeink csak együtt tehetik sikeressé a jövő Magyarországát, ezért is fontos, hogy nemcsak saját gyermekünknek, hanem mostani és jövőbeli barátainak, társainak is biztosítanunk kell a méltó, minőségi oktatást. Ha ez nem sikerül, akkor súlyos társadalmi és gazdasági bajok várnak valamennyiünkre". 

Szerintük a január 31-iki kétórás figyelmeztető sztrájk gyerekeink érdekét szolgálja, és arra kérik a szülőket, hogy ne a kellemetlenséget lássák benne, hanem a lehetőséget, hogy felhívják mindenki figyelmét a magyar közoktatás súlyos válságára. A szülői felhívás itt olvasható; az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adnak válaszokat.

(Kiemelt képünk illusztráció)