Kigyulladt a költségvetési csalással vádolt pécsváradi polgármester garázsa, öt autóval vonultak ki a tűzoltók

2020. január 21., 19:54

Szerző:

Kigyulladt a költségvetési csalással vádolt pécsváradi polgármester garázsa, öt autóval vonultak ki a tűzoltók. A garázs és egy melléképület teljesen leégett.

A szemben lakó asszony értesítette a tűzoltókat, akik öt autóval érkeztek a helyszínre.

A házban nem volt senki, a polgármester a hivatalában dolgozott. Zádori János azt mondta, nem

hinné, hogy gyújtogatás történt, de ezt sem zárja ki.

„Én nem az a fajta ember vagyok aki bárkinek is bármilyen kárt okoztam volna, vagy bántottam volna, nyilván nem kizárható de én ezt elég durva feltételezésnek tartom jelen pillanatban hogy valaki szándékosan csinál ilyent tehát nem gondolnám" – írja az atv.hu.

A független polgármester ellen tavaly januárban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás a Szekszárdi Törvényszéken. A 700 millió forintos csalásban a vád szerint az elsőrendű vádlott Zádori bűnsegédként vett részt.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.