Pécs: Utcára omlott a Zsolnay-műemlék fala

Leomlott egy műemlék épület homlokzata a Zsolnay-negyed építésénél. Az ügyben az Örökségvédelmi Hivatal is vizsgálódik - írja a bama.hu.

2010. január 15., 05:11

Csütörtök hajnalban az épülő Zsolnay-negyed déli részén a Basamalom utcánál a műemlék épület homlokzata egy körülbelül 50-60 négyzetméteren leomlott, és magával vitte az első és második emeleti födémet is.

Mivel az eset éjszaka történt így munkavégzés nem folyt, sérülés sem történt. Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója elmondta: az eset vélhetően a kivitelező hibájából következett be, a kivitelező intézkedési tervet készít, hogy ilyen eset a későbbiekben lehetőleg ne forduljon elő. Az esetet a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal is vizsgálja - írja a

bama.hu.


A Zsolnay-negyed tervének makettje - a jelölt területet érintette az omlás

A Zsolnay Kulturális Negyed terveit ebben a képgalériában tekintheti meg.

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.