Inváziótól rettegnek a pécsi lakosok

Megoldás nincs, csak napról napra több patkány. 

2022. február 5., 12:12

Szerző:

A pécs-vasasi városrészben az elszaporodott patkányokra panaszkodnak az ott élők. Az egyik bejelentő szerint a szomszédos, önkormányzati tulajdonban lévő bérlakásban szaporodtak el annyira a patkányok, hogy már hozzájuk is átjárnak – számolt be szombaton a Tények.

A Baranya megyei hírportál szerint a patkányok elszaporodása ügyében Berényi Zoltán, az ÖPE–KDNP helyi képviselője kérdést is intézett a pécsi polgármesterhez, Péterffy Attilához, aki azonban hárítva csak annyit közölt:

az önkormányzati bérleményt érintő közegészségügyi problémáról nem tudott, de majd „utána néz” a dolognak.

A probléma így tehát korántsincs megoldva, a patkányok pedig egyre csak gyűlnek Pécsett. 

(Kiemelt kép: Patkányinvázió Pécsett. Fotó: Baranya megyek hírportál / olvasói fotó)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.