Parragh László nem gondolja, hogy lenne miért bocsánatot kérnie

Sőt, állítása szerint nagyra becsüli a pedagógusokat és meglepte a szakszervezetek reakciója.

2022. június 2., 08:14

Szerző:

Parragh László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este azt mondta: nem gondolja, hogy megsértette a tanárokat, azt, hogy a szakszervezeteknek nem esett jól, azt látta, meg is lepte a vehemens reakció.

„Én is voltam fiatal. Az embernek vannak álmai, vágyai, motivációi, és ez a motiváció nem mindig kizárólag a pénz. Én például tanár akartam lenni, annyira felnéztem a tanáraimra”

– mondta a műsorban.

Hozzátette, hogy van hivatástudat is a világon, ennek a kettőnek az egyvelege, ami a pályaválasztásban meghatároz. Látta a lemondási felszólítást is, jót mosolygott rajta, főleg a végkielégítés tekintetében, mert nem kap pénzt a kamaraelnöki pozíciójáért. Nem gondolja, hogy van miért bocsánatot kérnie, nagyra becsüli a pedagógusokat. Úgy gondolja, szükség lenne béremelésre a pedagógusoknál, de minden béremelést úgy kell kezdeni, hogy megnézzük, miből lehet emelni. Hozzátette: egy ország addig nyújtózkodhat, amíg a takarója ér.

 Mint ismert, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy interjúban a közalkalmazottak béremeléséről szólva azt mondta: a bérezés mellett a dolgozókat – azon belül a tanárokat és a tűzoltókat – más is motiválhatja.

Az előbbiekről azt mondta, hogy nekik „ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek”, a tűzoltókat pedig szerinte „a társadalmi megbecsültség és az adrenalinlöket” motiválhatja.

(Kiemelt kép: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az új választott bíróságokról tartott sajtótájékoztatón az MKIK fővárosi székházában 2017. december 12-én. MTI Fotó: Kovács Attila)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.