Parlament: a képviselők is 18 fokban dolgoznak

A parlamentben is visszafogták a gázfogyasztást: októberben több mint 75 százalékkal kevesebb energiát használtak.

2022. december 6., 07:27

Szerző:

A parlament gázfogyasztása idén szeptemberben 8 százalékkal, októberben 75,3 százalékkal csökkent a tavalyi fogyasztáshoz képest – közölték az ATV kérdésére. Az átlaghőmérséklet pedig az előírt 18 fokos az Országgyűlés hivatali helységeiben.

Az Országgyűlés Hivatala irányadónak tekinti az állami intézményekre előírt 18 fokos átlaghőmérsékletre vonatkozó rendelkezéseket – írta az Országgyűlés Sajtóirodája a csatorna érdeklődésére.

Mint ismert, Varga Mihály pénzügyminiszter a hétvégén közölte a Facebook-oldalán, hogy miután a kormány az elszálló energiaárakra tekintettel takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, - amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban -, az Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest. Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

 

16:04

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

15:44

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak. 

13:58

A rendőrök kutyákkal, könygázzal kényszerítettek vissza egy szír menekültet a Tiszába és kövekkel is megdobálták. A 22 éves férfi végül belefulladt a folyóba. A kényszerítés az akkor hatályos szabályok szerint is törvénytelen volt. Igaz, azóta törvényessé tették.