Parlament: a képviselők is 18 fokban dolgoznak

A parlamentben is visszafogták a gázfogyasztást: októberben több mint 75 százalékkal kevesebb energiát használtak.

2022. december 6., 07:27

Szerző:

A parlament gázfogyasztása idén szeptemberben 8 százalékkal, októberben 75,3 százalékkal csökkent a tavalyi fogyasztáshoz képest – közölték az ATV kérdésére. Az átlaghőmérséklet pedig az előírt 18 fokos az Országgyűlés hivatali helységeiben.

Az Országgyűlés Hivatala irányadónak tekinti az állami intézményekre előírt 18 fokos átlaghőmérsékletre vonatkozó rendelkezéseket – írta az Országgyűlés Sajtóirodája a csatorna érdeklődésére.

Mint ismert, Varga Mihály pénzügyminiszter a hétvégén közölte a Facebook-oldalán, hogy miután a kormány az elszálló energiaárakra tekintettel takarékos gazdálkodást rendelt el a hivataloknál, - amelynek részeként 25 százalékos megtakarítást célzott meg a gázfogyasztásban -, az Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett 101 hivatali épületben szeptemberben 55,9 százalékkal, októberben 81,2 százalékkal csökkent a gázfogyasztás a tavalyi évhez képest. Ez 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt)