Palkovics szerint már idén állami tulajdon lehet a ferihegyi repülőtér

Palkovics László a ferihegyi reptér felvásárlásáról azt közölte, hogy már dolgoznak rajta.

2022. május 24., 21:07

Szerző:

Palkovics László technológiai és ipari miniszter a HVG.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a vételár, amelyet az állam a ferihegyi repülőtérért cserébe készül kifizetni „üzleti titoknak számít.” 

Arra kérdésre, hogy miként haladnak a tárgyalások a légikikötő megvásárlásáról azt válaszolta: „Dolgozunk rajta.” Palkovics reméli, hogy év vége előtt a repülőtér – amelyet a kormány már régóta meg akar vásárolni – újra állami kézbe kerülhet.

(Kiemelt képünk: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapest Diákváros – Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén Budapesten, a Nagyvásártelepen 2021. április 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

18:37

Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.