Palkovics szerint már idén állami tulajdon lehet a ferihegyi repülőtér

Palkovics László a ferihegyi reptér felvásárlásáról azt közölte, hogy már dolgoznak rajta.

2022. május 24., 21:07

Szerző:

Palkovics László technológiai és ipari miniszter a HVG.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a vételár, amelyet az állam a ferihegyi repülőtérért cserébe készül kifizetni „üzleti titoknak számít.” 

Arra kérdésre, hogy miként haladnak a tárgyalások a légikikötő megvásárlásáról azt válaszolta: „Dolgozunk rajta.” Palkovics reméli, hogy év vége előtt a repülőtér – amelyet a kormány már régóta meg akar vásárolni – újra állami kézbe kerülhet.

(Kiemelt képünk: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapest Diákváros – Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén Budapesten, a Nagyvásártelepen 2021. április 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát „zöld és fenntartható” átmeneti energiaforrásnak minősítette – jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.