Elvették Palkovicstól a Fudan Egyetemet

Elveszti Palkovics László a Fudan Egyetem magyarországi intézményét, ugyanis az Csák János tárcájához, a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz kerül.

2022. május 20., 07:53

Szerző:

A felsőoktatást felügyelő miniszterhez fog tartozni a kínai Fudan Egyetem magyarországi intézménye, de a kormány nem ezt javasolta. Az országgyűlés törvényalkotási bizottsága azonban változtatott a tervezeten – írta a hvg.

Gulyás Gergely a kormány nevében azt javasolta, hogy a Fudan Egyetem és a Budapest Diákváros maradjon az iparügyekért felelős miniszternél, vagyis Palkovics Lászlónál. Viszont a törvényalkotási bizottság csütörtöki ülésén ezt felül írták egy aznap elfogadott módosító csomaggal. A módosítást valószínűleg kedden meg is szavazzák.

(Kiemelt kép: Csák János kulturális és innovációs miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága ülésén az Országházban 2022. május 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.