A Neoton Família egykori tagja belépett Szanyi pártjába

2020. december 9., 07:24

Szerző:

Legendás énekesnőt igazolt Szanyi Tibor pártja - írja a Blikk. Pál Éva, a Neoton Família egykori tagja indul Csepelen az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon.

 

A kampányban ő lesz az egyik jelöltállítási koordinátor is, aki azon dolgozik, hogy megfelelő embereket indíthasson az ISZOMM mind a 106 választókerületben. Pál Éva hosszú évekkel ezelőtt az MSZP kampányát segítette, később pedig az SZDSZ jelöltje is volt. 

A közélet már egészen fiatalon is érdekelte. Szüleim egyszerű munkásemberek voltak, nem titkoltan mindig is a baloldal felé húztam – mondta a lapnak az énekesnő.

A most azért döntött az indulás mellett mert kiborítja a szegénység, amit maga körül lát. A nyomort saját bőrén is megtapasztalta: elvesztette a házát a devizahitele miatt. A nyugdíja mindössze pár tízezer forint, korábban piacon és trafikban volt kénytelen dolgozni. Jelenleg van tető a feje felett, amit óriási áldásnak tart.

Tősgyökeres csepeliként nem volt kérdéses számára, hogy hol méresse meg magát, kampányát a szociális témák jellemzik majd, például 200 ezer forintos minimálbért ígér.

Már indulót is írt az ISZOMM-nak, amelyet ő is fog elénekelni, a felvétel előkészületei zajlanak.

Szanyi Tibor, a párt alapítója és miniszterelnök-jelöltje a Blikknek elmondta, 30-40 év után hozta őt ismét össze a sors Pál Évával.

– Egyetemistaként én voltam a közgázklub főrendezője négy éven át, a Neoton is gyakran volt vendég nálunk. Én inkább a menedzserekkel tárgyaltam, de Évával is mindig váltottunk pár mondatot – mesélte Szanyi.