Padháború: befóliázták a ferencvárosi padot

Nincs nyugalma a ferencvárosi padnak. Miután az Amnesty harmadszorra is szivárványszínűre festette, a Mi Hazánk pedig délután piros-fehér-zöldre mázolta, este egy fiatalokból álló csoport befóliázta a padot, mint a Libriben az LMBTQ érintettségű könyveket. A fólián felirat is van.

2023. július 14., 08:36

Szerző:

Múlt csütörtökön átadták Budapest első szivárványszínű padját, azonban ebben az állapotban nem bírta sokáig, fradisták szombat reggelre zöld-fehérre festették, utána megint szivárványszínű lett, utána megint zöld-fehér. Szerda reggelre viszont ismeretlen elkövetők visszafestették barnára és feliratot is mellékeltek: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”

Csütörtök reggelre azonban többen arra ébredtek, hogy eltűntek a pad lécei, egyetlen egy árválkodott csak a helyén. Bár elsőre rongálásnak tűnt, kiderült, hogy Amnesty International munkatársai vitték el a pad jelentős részét, hogy újra szivárványszínűre fessék a Tompa utcai padot, ami az elmúlt napokban a kultúrharc frontvonalába került.

 

De a történetnek ezzel nincsen vége. Este a pad körül tornyosultak a rendőrök, a Kutyapárt elnöksége és a Betyársereg is. Egy fiatalokból álló csoport befóliázta a padot, mint a Libriben az LMBTQ érintettségű könyveket – szúrta ki a 444. A fólián az alábbi felirat olvasható:

„Az LMBTQ+ tartalmakat újabban csak lefóliázva lehet »közszemlére tenni«. Mindenki tudja, mi van a borító alatt. A szerelem becsomagolva is szabad!”

(Fotó: Amnesty International Magyarország Facebook oldala)

 

Tegnap 12:41

Az Alkotmánybíróság utasította a Kúriát, hogy rendelje el a főpolgármester-választás összes szavazatának újraszámlálását. Azaz továbbra sem biztos, hogy Karácsony Gergely vezetheti a fővárost a következő öt évben. Annak ellenére sem, hogy már átvette a megbízólevelét.