Néhány millió lehűtené a kedélyeket? Elő az ötös lottó szelvényekkel!

Ezúttal sem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón, tovább dagad a nyeremény.

2024. július 14., 12:14

Szerző:

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:


Nyerőszámok:

15 (tizenöt)
39 (harminckilenc)
42 (negyvenkettő)
51 (ötvenegy)
70 (hetven)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvény 15 darab, nyereményük egyenként 3 501 295 forint;
3 találatos szelvény 2444 darab, nyereményük egyenként 23 535 forint;
2 találatos szelvény 62 636 darab, nyereményük egyenként 3475 forint.

Joker: 310778

Egy darab Joker-telitalálat volt, nyereménye: 39 540 340 forint.

Tovább dagad az ötös lottó várható nyereménye

Minden idők hetedik legnagyobb jackpotja várta a szerencsés nyertest az Ötös lottó most szombati sorsolásán, miután több mint 4 hónapja nem született telitalálat. Az előző sorsoláson 21 játékos közel volt a fődíjhoz, csak egy számot hibázott. Ezen héten 3,7 milliárd forinttal lehet gazdagabb az a szerencsés, aki egyedüliként mind az öt számot eltalálja – áll a Szerencsejáték Zrt. cikkében. Eszerint Magyarország legismertebb számsorsjátékán telitalálatos szelvény idén eddig két alkalommal született, amiből a február 24-i nyertes a játék történelmének legnagyobb jackpotjával, több mint 6,5 milliárd forinttal térhetett haza.

Az Ötös lottó elmúlt 67 évében számos érdekesség található. A legkevesebb négytalálatos 2000 42. hetében született. Ekkor 3 nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négy találatos nyereményének, 8,67 millió forintnak. 10 évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel. Az ő nyereményük mindössze 164 020 forint volt.

Az Ötös lottó a március 2-i húzás óta halmozódik így a jackpot összege elérte a 3,7 milliárd forintot.

Annak ellenére, hogy játékosok már többféle módon adhatják meg az öt játékba küldött számot – az Okoslottó alkalmazásban például a telefon megrázásával – továbbra is sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint a családtagok születési évét, vagy korát játszak meg.

Az Ötös lottó története során a legrövidebb halmozódás 1 hét volt, a leghosszabb pedig 39 hét. A főnyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a pénz a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 66 éves története során még egyszer sem volt példa.

(Fotó: Michal Fludra/NurPhoto/AFP)

10:15

A pártok támogatottságában február óta tapasztalható, alapvető elmozdulások július végére jelentősen lelassultak, lényegében megálltak. Az IDEA Intézet 2024. július 24. és július 31. között készített felmérése szerint, ha július végén parlamenti választásokat tartottak volna Magyarországon, azt a Fidesz–KDNP nyerte volna meg, de a kormánypártok támogatottsága a biztos szavazók körében is csak 7 százalékkal volt magasabb a TISZA Pártnál.