Búcsú a nyártól: eső, őszies időjárás váltja a kánikulát

Legalábbis kedden. Több dologra is szüksége lesz, mielőtt ma elindul otthonról.

2021. augusztus 17., 06:29

Szerző:

Markáns hidegfronti hatás éri el kedden országunkat. A felhő- és csapadékrendszer nyugat–keleti irányban vonul át hazánkon, ezzel jelentős, mintegy 10-15 fokos lehűlést hozva. Ennek megfelelően a reggel útnak indulók dzsekivel együtt menjenek, ugyanis szinte már őszi, 18 fokos hőmérséklettel fognak találkozni. Később sem lesz kánikula, 22-28 fok között fog alakulni a maximális hőmérséklet. Ez a késő esti órákra pedig 12 fokig is süllyedhet.

Az esernyőt sem szabad otthon felejteni, ugyanis reggel a Dunántúlon, később már inkább keletebbre várható eső, zápor, helyenként zivatar, eközben azonban nyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap. Késő délutánra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, északkeleten azonban tartósan felhős marad az ég. Az északnyugati szél nagy területen erős marad, estére azonban jelentősen veszít erejéből – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Kiemelt kép: zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.