Őszi idő fogja jellemezni a keddet

A nap folyamán helyenként számíthatunk esőre, felhős időre, viszont több helyen több órára kisüthet a nap. A nappali hőmérséklet 6 és 11 között valószínű.

2022. december 27., 06:24

Szerző:

Északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben felhős marad az ég. Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. Késő délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2 és +6 fok közé hűl le a levegő – írta a met.hu.

Szerdán sok lesz a napsütés, bár nyugat felől átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban a délnyugati tájak kivételével sokfelé fog fagyni, északkeleten -6, -7 fok is lehet. Napközben a csúcshőmérséklet 3 és 9 fok között alakul – írta az Időkép.

(Kiemelt kép: Kutyát sétáltatnak a decemberi napsütésben a Margitszigeten 2020. december 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.