Ősszel próbálkozhat újra, aki kihagyja az érettségit, mert koronavírusos

Aki most felvételizne egyetemre vagy főiskolára, az őszi félév kezdésére nem juthat be oda, ha kihagyja az érettségit a koronavírus miatt.

2021. április 28., 08:32

Szerző:

Idén sem lesz kiskapu annak, aki nem tud elmenni a májusi írásbeli érettségire. Még azoknak sem, akik azért nem mehetnek érettségizni, mert koronavírus-fertőzöttek vagy kontaktszemélyek.

Az Eduline, a HVG oktatási szakportálja az Oktatási Hivatalt kérdezte arról, hogy ők számíthatnak-e más elbírálásra, és az a válasz érkezett: „A 2021. május–júniusi vizsgaidőszak speciális rendjét meghatározó kormányrendelet szerint ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg, vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell” – írta a hvg.hu.

Vagyis legkorábban októberben lehet újra próbálkozni. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most felvételizne egyetemre vagy főiskolára, az őszi félév kezdésére nem juthat be oda, ha kihagyja az érettségit a koronavírus miatt.

(Kiemelt kép: Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában, 2020. május 6-án.  Fotó: MTI | Varga György)

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.