Óriási tömeg városmajori oltópontnál

Hatalmas tumultus alakult ki a városmajori klinika oltópontja előtt hétfőn, ahol legalább ötszázan várakoztak oltásra.

2021. április 12., 14:35

Szerző:

A helyszínen katonák és egészségügyi dolgozók is próbálják koordinálni a tömeget, és a jelek szerint a potyázásra is nagyon figyelnek. Mindenkit figyelmeztettek, hogy akit nem hívtak be oltásra, az inkább ne is próbálkozzon – írta a Telex.hu.

 
 Fotó: 168.hu | Merész Márton

Helyszíni beszámolók szerint a Városmajornál főként fiatalabbak várakoznak, a 20-as, 30-as, 40-es korosztály. Maszk mindenkin van a helyszínen, és hellyel-közzel a távolságtartás is megvalósul, de a bejáratnál azért már elég nagynak tűnik a tolongás.

 
 Fotó: 168.hu | Merész Márton

Az oltópont bejáratánál katonák és egészségügyi dolgozók ellenőrzik, hogy mindenki rajta van-e a listán, aki oltásra jelentkezik. Viszont előreveszik a terhes nőket, vagy a kisgyerekkel érkezőket.

 
Fotó: 168.hu | Merész Márton 

Korábban a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben berendezett oltópontnál alakult ki többször is tömeg, március elején pedig teljes káoszba fulladt a nagy hétvégi oltási kampány – emlékeztetett a Telex.hu.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.