Orbán Viktorék is kértek egy példányt a 444 új könyvéből

Ugye a Karmelita is kap belőle? – kérdezte a miniszterelnök egyik munkatársa.

2021. június 14., 19:16

Szerző:

Nem sokkal azután, hogy megjelent a Győzelmi kényszer című könyvről szóló ajánló a 444-en, Rényi Pál Dániel máris üzenetet kapott a miniszterelnök egyik közvetlen munkatársától:

„Ugye a Karmelita is kap belőle?”

A 444 szerzője természetesen eleget tett a kérésnek. A 444 kiadásában jelent meg Rényi Pál Dániel első könyve, a Győzelmi kényszer. A 400 oldalas könyv Orbán Viktor, a futballistából lett miniszterelnök pályáját követi végig a kezdetektől egészen a teljhatalomig.

Orbánról közismert, hogy megrögzött futballrajongó, a Győzelmi kényszerből viszont kiderül: több is annál. Politikájának nem véletlenül lett központi eleme és legfontosabb szimbóluma a futball. A futballpályákon szerzett élményei meghatározzák teljes világlátását, politikai gondolkodását. Futballcsapat mintájára, közös meccseken szervezte meg a Fidesz kemény magját, legmegbízhatóbb embereit is az öltözők világából ismeri; szurkolói kellékekkel, rigmusokkal, mítoszokkal és rítusokkal tartja egyben, mozgatja híveit, szavazótáborát – írta a lap. 

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda | Fischer Zoltán)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.