Orbán Viktor beszólt Kálmán Olgának

Orbán Viktor szerint Kálmán Olgának korábban jobban ment a kérdezés.

2022. június 27., 16:39

Szerző:

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselője  „Hogyan gondolja ezt, miniszterelnök úr?” címmel azonnali kérdést tett fel a miniszterelnöknek hétfőn.

Kálmán elmondta, abban bízik, hogy a kormány is megijed attól, hogy egy vasárnapi ebédhez mennyibe kerülnek az alapanyagok. A képviselő felszólította a kormányt: vegyék végre tudomásul, hogy az elszabaduló élelmiszerárak maguk alá fogják temetni a magyar családokat. A képviselő csapnivalónak nevezte a kormányzást.

A képviselő szerint úgy tehetnének az elszabaduló infláció ellen, ha nulla százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig. 

Orbán Viktor közölte, hogy kérdezte már őt Kálmán Olga, de emlékei szerint akkor jobban ment. A miniszterelnök elmondása szerint egész Európát sújtja az infláció a háború miatt, a kérdés az, hogy, hogyan lehet védekezni ellene. Erre az ársapkákat nevezte a legjobb megoldásnak Orbán.

„Ha áfát csökkentünk nem az árak mennek lejjebb, hanem a kereskedők fogják eltenni” – jelentette ki a kormányfő. Hozzátette: fontos, hogy megvédjék a rezsicsökkentést és az ársapkákat. Amennyiben ezt nem tennék, akkor valóban reménytelen helyzetbe kerülnének a családok.

A DK programjáról azt mondta Orbán, hogy „mit ér, és mit nem”, arról visszafogottan nyilatkozna: az időközi választásokon az emberek világosan elmondták a véleményüket.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Parlamentben. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)