Orbán Viktor üzent Cseh Lászlónak

Megköszönte az úszó munkáját. 

2021. július 30., 16:24

Szerző:

Orbán Viktor külön posztban köszönte meg Cseh Lászlónak a karrierje során tanúsított áldozatos munkáját. Posztjához csak annyit írt: „Mindent köszönünk. Vár rád a civil élet, sok sikert!” Az idei olimpia volt Cseh László pályafutásának utolsó állomása. A magyar klasszis kétszeres világbajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes és tizennégyszeres Európa-bajnokként fejezte be az úszást Tokióban. Orbán Viktor a Facebookon köszönte meg az úszó teljesítményét.

Azzal, hogy Cseh László befejezte pályafutását egy korszak zárult le a magyar úszósportban. A miniszterelnök bejegyzésében utal arra, hogy az úszó azt nyilatkozta a befejezés után, hogy egy ideig nem kíván úszósporttal foglalkozni. Mindenki kíváncsian várja, hogy milyen civil foglalkozást választ magának a jövőben a magyar legenda. Természetesen csak a jól megérdemelt pihenés, horgászat és garázstakarítás után. 

(Kiemelt kép: Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök (b-j) megtapsolja Cseh László olimpiai ezüstérmes úszót a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók tiszteletére tartott ünnepségen az Országház kupolatermében 2016. szeptember 23-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.