Orbán szerint harcosokra és magyar hadiiparra van szükség

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban egyebek mellett arról is beszélt, hogy pénteken adják át a Rheinmetall gyárát, ahol a világ legmodernebb páncélozott harci járművei készülnek a jövőben.

2023. augusztus 18., 10:15

Szerző:

Saját hadiipar nélkül Magyarország nem tud az országot megvédeni képes hadsereget létrehozni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő a hadsereg újjáépítéséről szólva hangsúlyozta: a magyar hadsereg lényege a katona, és nagyon fontos, hogy „ne egyenruhás munkavállalóink”, hanem „harcosaink legyenek”. Ugyanakkor kiemelte azt is: saját gyártás nélkül Magyarország nem tud működőképes, az országot megvédeni képes hadsereget létrehozni.

Pénteken adják át a Rheinmetall gyárát, és Zalaegerszeg büszke lehet arra, hogy a világ legmodernebb páncélozott harci járműve itt készül majd – jelentette be Orbán Viktor.

(Kiemelt kép: Leopard 2A4HU harckocsi bemutatója a Zalaegerszegi ZalaZONE Rheinmetall Off-road Tesztpálya első ütemének átadása napján, 2021. július 15-én. A harcjárműveket gyártó Rheinmetall Hungary Zrt. tesztpályájának három pályaeleme a járművek sárban való tesztelését, mászóképességét és kezelhetőségét, valamint tartósságának vizsgálatát teszi lehetővé. MTI/Varga György)