Orbán Viktornak hiányzik a fogda és a priccs

Utóbbi „férfivá teszi az embert, nem fáj tőle az ember dereka” – közölte TikTokon a miniszterelnök.

2023. augusztus 22., 16:32

Szerző:

Berobbant a TikTokon Orbán Viktornak (közelebbről a kommunikációs stábjának) új videója, ahol a miniszterelnök a katonaéveiről feltett kérdésekre válaszolt. Orbán itt elmondta, annak ellenére, hogy neki kifejezetten nehéz volt a katonaélet, jó szívvel emlékszik vissza rá. Állítása szerint krumplit és még sok minden mást is pucolnia kellett a gyakori büntetések alatt, sőt, még a katonai fogdát is megjárta. De még erre sem tekint vissza rossz emlékként:

„Igen, anélkül nehéz férfivá válni. A fogdán priccs van, két bakra kell föltenni. Adnak egy pokrócot is, hogyha jószívű az őrség. És akkor azon a priccsen kihúzhatod az éjszakát” – mondta, majd hozzátette:

„Férfivá teszi az embert, nem fáj tőle az ember dereka”.

Akár szarkasztikus elemnek is számíthat, hogy a videó háttérzenéjéül Jimi Hendrix All along the watchtower című számának alaptónusai szolgálnak, ez egy ismert háborúellenes szám, amit a vietnámi beavatkozás ellen tiltakozva írtak.

A videó folytatásából a Blikk szerint az is kiderül majd, hogy Orbán 1981 és 1982 között volt sorkatona, és gépesített lövészként szolgált Zalaegerszegen.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor TikTokon mesélt katonaéveiről. Fotó: képkivágás a Viktor a TikTokon csatorna videójából)