„Milyen séró!” - ennyi választ kapott a tudósító Orbántól Pozsonyban

A Telex tudósítójának kérdései lepattantak Orbán Viktorról, de a frizurájára azért ő is rácsodálkozott.

2023. június 26., 20:29

Szerző:

A magyar média sanyarú helyzetére jellemző videót közölt a Telex hétfőn. Történt ugyanis, hogy tudósítójuk, Fábián Tamás még Pozsonyba, a videgrádi négyek találkozójára is Orbán Viktor után eredt, egyetlen kérdéssel:

„Hogyan lehet az, hogy a magyarországi infláció majdnem kétszer olyan magas mint a szlovákiai?”

A kérdést kétszer is, jól hallhatóan tették fel a miniszterelnöknek, harmadszorra a V4-ek tárgyalása utáni sajtótájékoztatón viszont Orbánból csak annyi reackiót tudtak végül kiváltani, hogy ő megjegyzést tett Fábián szőkített hajára. Jól hallhatóan azt mondta ugyanis,

„Milyen séró!”

Ennyiben a párbeszéd a hazai sajtóval ki is merült erre a napra.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök a kormány 2022. évi utolsó ülése előtt tartott éves sajtótájékoztatóján Budapesten december 21-én. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.