Sosem találja ki, milyen karácsonyi ajándékkal lepi meg Orbán Viktor a magyarokat idén

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban árulta el, mit rejt a fa alá a szeretet ünnepén.

2021. december 3., 08:31

Szerző:

„A legnagyobb ajándék, amit adhatunk, ha beoltjuk egymást, ezért egy újabb oltási akciót fogunk indítani” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az oltási akcióhét meghosszabbításáról, amelyet csütörtökön Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is bejelentett a Kormányinfón.

Távoznak a pedagógusok, de érkezik az omikron

Orbán Viktor felvázolta, hogy a következő időszakban a digitalizáció segítségével a kormány mindenkit meg fog keresni személyesen, akinek lejár a védettségi ideje. Őket értesíteni fogják, hogy ez bekövetkezett, és megkérik, vegyék fel a harmadik oltást. Ezen kívül a következő másfél hétben minden településen oltási akciónapokat szerveznek, amelytől a miniszterelnök azt várja, hogy a harmadik oltást felvevők száma rakétasebességgel növekszik majd.

„Fontosak a pedagógusok, de a gyerekeink még fontosabbak, és jogos elvárás, hogy tegyenek meg mindent a gyerekeink egészsége érdekében”

– szögezte le azzal kapcsolatban, hogy az állami oktatásban dolgozó pedagógusok közül tizenötezren továbbra sem oltottak, amelynek következtében december 15. után fizetés nélküli szabadságra kell vonulniuk. Orbán Viktor szerint a szülők részéről jogos elvárás, hogy a gyermekeket csak olyan ember tanítsa, aki be van oltva a koronavírus ellen. Szóba került még az új szupermutáns, az omikron, amelynek megítélésével kapcsolatban a miniszterelnök egyelőre tudományos és szakmai bizonytalanságot tapasztal. Megjegyezte, jelenleg úgy tűnik, az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amit az új variáns ereje indokolt volna.

Gyermekvédelmi népszavazás

„Egy lökdösődés zajlik, hogy a nemzetközi szervezetek mit gondolnak erről, de így hogy ketten vagyunk, elárulom önnek, hogy nem érdekel” – vallotta be bizalmasan Orbán Viktor Nagy Katalin műsorvezetőnek a gyermekvédelmi népszavazáshoz fűződő álláspontját. Leszögezte, nem szeretné, ha a Velencei Bizottság és az Európai Bizottság beleszólna abba, a magyarok miként nevelik a gyermekeit. Fontosnak tartja, hogy a gyerekei magyarok legyenek és minél több magyar így gondolkodjon, illetve, hogy a jövőben is magyarok éljenek itt. Mint mondta: „van Nyugat-Európában egy őrület, ami nem tartja tiszteletben a szülők nevelésre vonatkozó kizárólagos jogát”. Szerinte erre a megoldás, ha a magyarok felsorakoznak, és csakúgy, mint korábban a bevándorlási kérdésnél, együtt védik meg Magyarország érdekeit és bizonyítják Brüsszelnek a kormány igazát.

Brüsszel jogállamisági eljárást indít Magyarország ellen

Ehhez kapcsolódik, hogy az európai eszmékkel való szembenállás miatt Brüsszel jogállamisági eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, amelyről Orbán Viktor úgy fogalmazott, „zsarolnak bennünket”. Szerinte onnantól kezdve, hogy Magyarország a gazdaságát az európai piac részévé tette, jogaink vannak. Ígéretet tett arra, hogy a kormány a szükséges feltételeket biztosítani fogja, a magyar államnak járó pénzt pedig meg fogja szerezni.

„Magyarország egy normális ország, nem tudnak az óvodások nemet váltani, mert tiltja a törvény”

– hangsúlyozta azzal kapcsolatban, hogy úgy látja, Nyugat-Európában az LMBTQ aktivistákat beengedik az óvodákba, és ezt Magyarországtól is elvárják. Hozzátette, amíg Magyarországon nemzeti kormány irányít, addig nem tesznek eleget a brüsszeli igényeknek.

Energiaárak csökkentése

A miniszterelnök nem hagyta ki szokásos témáját, a rezsicsökkentést sem a reggeli rádióinterjúból. Mint mondta, az energiaszolgáltatók veszteségét nem lehet a magyarokra áthárítani. Mindenkit emlékeztetett, hogy Magyarországnak 2013 óta joga van az árszabályozáshoz. Bejelentette, a kormány szerdán döntött arról, hogy harmincháromezer kisvállalkozót sorolnak be a kedvezőbb árkategóriájú energiaellátási díjszabásba a következő időszakban, ha a szerződéseik nem kötelezik őket más irányba. Abban az esetben léphetnek be, ha maximum tíz embert alkalmaznak, az árbevételük pedig nem haladja meg a négy milliárd forintot. Az üzemanyag ára is rögzítve marad, amely Orbán Viktor meglátása szerint szintén védettséget jelent. Négyszáznyolcvan forintban maximalizálták az üzemanyag árát, amelynek célja az infláció fékezése. A miniszterelnök úgy fogalmazott, „mi azt akarjuk, hogy keveset fizessenek az emberek, a baloldal meg azt, hogy többet”.

 (Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)