Együtt utazik el Orbán Viktor és Novák Katalin

Palicson, Szerbiában vesznek részt a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülésén Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök.

2023. június 19., 15:38

Szerző:

Mind Orbán Viktor miniszterelnök, mind pedig Novák Katalin köztársasági elnök részt vesz kedden a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülésén a szerbiai Palicsfürdőn, Szabadka mellett – ismertette a Blikk a miniszterelnök sajtószóvivőjének közleményét. A magyar kormány- és államfőt Alekszandar Vucsics szerb államelnök és Anna Brnabics szerb miniszterelnök fogadják majd.

A bejelentést közlő Havasi Bertalan, a miniszterelnök szóvivője a bejelentéshez hozzátette, „Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy hazánk jobban tudja kezelni az előtte álló példátlan kihívásokat, különösen az orosz-ukrán háború, a szankciós gazdasági válság, az illegális bevándorlás és az energiabiztonság ügyében”.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök az új államtitkárok kinevezési okiratainak átadásán a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)