Orbán Viktor Magyarország digitális átalakítására készül

A Karmelitában fogadták Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját

2023. szeptember 15., 13:27

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozón a felek nyilatkozatban erősítették meg, hogy Magyarország digitális átalakítása közös céljuk, melynek érdekében továbbra is együttműködésben dolgoznak – mondta.

„A lakosság és a vállalkozások digitális kompetenciáinak növelése; a vállalkozások versenyképességének elősegítése; a digitális megoldások integráltságának fokozása; a K+F és innovációs tevékenység erősítése; valamint az egyetemi együttműködések előmozdítása érdekében a mai napon Magyarország Kormánya és a Magyar Telekom Közös Nyilatkozatot fogalmazott meg” – áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint „ki kell használni a technológiai fejlődést, amely egyik eredményes és hatékony eszköze lehet annak a folyamatnak, amelynek köszönhetően a magyar gazdaság növekedése intenzívből extenzív szakaszába lép át, azaz a minőségi teljesítményre, a magas hozzáadott értékre helyezi a hangsúlyt, részben megoldva ezzel a közepes fejlettségű országok csapdahelyzetét is”.

(Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját (j2) és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját (b) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 15-én. Háttal Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)