Orbán Viktor rejtélyes poszttal borzolta a kedélyeket Facebook-oldalán

Elindult a találgatás.

2021. szeptember 4., 10:36

Szerző:

Rejtélyes poszttal jelentkezett szombat délelőtt Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A miniszterelnök mindössze egy képet osztott meg egyetlen betűvel. A szűkszavú megosztás után néhány perccel ellepték a találgató hozzászólások a kommentszekciót. A kormányfőnek a koronavírus miatt tavaly nem volt lehetősége összehívni az évi szokásos kötcsei pikniket, így könnyen lehet, hogy a szombati beszédét harangozta be a „teaserrel”.

A miniszterelnök szombat délelőtt a magyar zászló színével piros-fehér-zöldre festett V betűt osztott meg, amit sötétkék háttérrel ábrázolt. A kormányfő letisztult posztja rendesen felborzolta a több mint 1 millió követőtáborát: a találgatások között volt, aki a magyar-angol vb-selejtezőre asszociált, mások szerint pedig saját magát akarta promózni. 

A poszt: 

Orbán Viktor tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudta megtartani évi szokásos kötcsei piknikét, ahol a NER-szimpatizánsok előtt rendszerint szellemi diskurzust folytat. A miniszterelnök 2021-ben, a választások előtt utoljára azonban még most szombaton saját táborához szólhat, ezért könnyen lehet, hogy ezt harangozta be. A kormányfő beszéde idén vélhetően nagyobb volumenű lesz és a többi között a „hanyatló Nyugat”, valamint az afganisztáni helyzet is szóba kerülhet a hazai aktuálpolitika mellett. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.