Sokkal több lesz a fertőzött, mint tavasszal - mondja a Korányi orvosa

2020. szeptember 18., 09:52

Szerző:

Orbán Viktor ma hajnalban a Korányiban járt, ahol érdekes dolgokat hallott egy ott dolgozó fiatal orvostól. 

A miniszterelnök egy rövid videóban tette közzé a látogatást. Ebben látható egy pár másodperces interjú, melyben a kórház egyik orvosa többek közt arról beszél, hogy negyven koronavírus-fertőzött van az osztályon, és 12 szabad helyük van még. 

A lélegeztető gépek kapcsán megjegyzi, hogy nem a mennyiséggel van probléma, hanem azzal, hogy kell hozzá technikus - ezen a ponton Orbán közbevág, valószínűleg nem ezt akarta hallani.

A fiatal orvos azt is elmondja, a tavaszinál sokkal több betegre számítanak, mivel “az emberek már nem tartják be úgy a szabályokat, a korlátozások sem egészen szigorúak szerintünk” - mondja a Korányi orvosa.

 A teljes videó itt tekinthető meg:

 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.