Jakab Péter megmondta, szerinte mit jelent Orbán tusnádi beszéde

A Jobbik volt elnöke is megnyilvánult.

2022. július 23., 15:24

Szerző:

„Kiderült, Orbán a világ összes bajára tudja a megoldást, épp csak a magyarok bajait nem tudja megoldani” – írta Jakab Péter a Jobbik volt elnöke Facebookon Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére reagálva. Jakab értékelésében hozzátette ehhez, „hogy mi lesz az árakkal, a kisvállalkozókkal, az egészségüggyel az oktatással? Szót sem érdemelt.”

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, szerinte a miniszterelnök továbbra is álproblémákat kreál, hogy aztán azokra fókuszáljon a valódi politika helyett.  Előbbiek szerinte továbbra is „Brüsszel, Soros, meg a Nyugat, amelyik nem tudja, hogy az apa férfi, az anya meg nő”.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén 2021. február 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.