Orbán a hatvanpusztai birtokról: A gyerek nem beszél bele a szülő dolgába

A miniszterelnök szerint minden kiolvasható a vagyonnyilatkozatából.

2021. szeptember 20., 21:28

Szerző:

Az országgyűlés hétfői ülésén Szilágyi György, a Jobbik képviselője Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte a hatvanpusztai birtokról. A jobbikos képviselő felemlegette, hogy Orbán korábban arról írt, hogy szereti az angol humort. Szerinte az is vicces volt, amikor a kormányfő úgy fogalmazott: „sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek”. Szerinte azonban fontos feltenni azt a kérdést, hogy miből telik a kormányfőnek egy „kacsalábon forgó kastély építésére Hatvanpusztán?”

A kormányfő erre úgy reagált, hogy az ellenzéki képviselők már sokadszor próbálják provokálni, de ez nem fog sikerülni. „Harminc éve a nyilvánosság előtt élek, minden kiolvasható a vagyonnyilatkozatomból” – mondta, hozzátéve, hogy nincs köze az üzleti élethez. A hatvanpusztai birtok kapcsán úgy fogalmazott: „Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba”, utalva ezzel korábbi állításaira, miszerint nem ő, hanem apja, Orbán Győző építkezik a területen, írja a Telex.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa-döntőben vívott Ferencváros–Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. Fotó: Beliczay László)