Orbán Viktor gratulált Trumpnak az iowai győzelméhez

Orbán Viktor nagyon örül Donald Trump győzelmének Iowa államban, hiszen a volt amerikai elnök a szavazatok több mint felét megszerezte. 

2024. január 16., 14:29

Szerző:

Twitter oldalán gratulált Orbán Viktor Donald Trumpnak az iowai jelölőgyűlés eredményéhez – számolt be 24.hu. 

Iowa államban a volt amerikai elnök pártja nagy fölénnyel nyert. Donald Trump az összes szavazat majdnem 51 százalékát megszerezte, míg második helyen Ron DeSantis floridai kormányzó végzett 21,4 százalékkal, a harmadik helyen 19 százalékkal pedig Nikki Haley végzett, aki korábban két évig az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveteként szolgált. 

„Régóta várt győzelem” – írta Orbán Viktor közösségi oldalán. 

Orbán és Trump régóta szoros kapcsolatot ápolnak egymással, a volt amerikai elnök nagyon megbecsüli a magyar kormányfőt, mint erős és határozott politikust. Orbán már azzal is büszkélkedhet, hogy az amerikai Trump-ellenes republikánusok kampányolnak ellene, mivel attól tartanak, hogy az amerikai demokrácia is olyan lesz, mint a magyar – írja a lap. 

(Fotó: Ludovic MARIN / AFP)

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.