Orbán Viktor egy félmondattal beszakította a Mol-részvények árát

Orbán Viktor bejegyzésének hatására beszakadt a Mol-részvények ára. 

2022. december 7., 14:35

Szerző:

Az üzemanyag-árstop eltörléséből fakadó Mol-profitnövekedést az állam elvonja, és a rezsivédelmi alapba irányítja – jelezte Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán. A lépés nem meglepetés, a Mol így is jelentős profitot könyvel el, a büdzsének pedig jövőre nagy szüksége lesz plusz forrásokra, írja a portfolio.hu.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, kormány tegnap késő este jelentette be, hogy az üzemanyagellátási problémák miatt eltörli az üzemanyag-árstopot. Azóta a kutakon mintegy 40%-kal drágábban lehet tankolni, a lépéstől pedig azt remélik, hogy a Mol versenytársai újra elkezdik importálni az üzemanyagot, enyhítve a piaci gondokat.

A kormány tegnapi lépése tovább növeli a Mol profitját, mert változatlan költségek mellett a 480-as árszint helyett 650 forint feletti áron értékesíthet. Így nem meglepő, hogy ma reggel a Mol árfolyama emelkedéssel nyitott a tőzsdén - és az sem, hogy kormány adóztatási tervének bejelentése után ezt az emelkedést mostanra teljesen megfordult, a vállalat részvényei zuhanni kezdtek.  

(Fotó: Andrea Ronchini / Nurphoto/AFP)