Orbán Viktor berúgta a kampányt

Egy magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt.

2024. április 22., 16:02

Szerző:

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az egyik magtárban Orbán Viktor több mint száz környékbeli gazda előtt beszélt; az eseményen részt vett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, Jakab István, a Magosz elnöke, valamint Áldozó Tamás pápai és Tatai László nemesgörzsönyi polgármester is.

Orbán Viktor kijelentette, hogy ő Magyarország első falusi miniszterelnöke

A miniszterelnök azt mondta, a magyar gazdák ma jóval erősebbek, mint korábban. „Mi ezt folytatni fogjuk, ránk lehet számítani”–fogalmazott.: ő Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, a magyar vidék, a magyar falu segítséget, ha nem a közülük jövő miniszterelnöktől – tette fel a kérdést.

Beszélt arról is, hogy a mezőgazdasági árak összeomlottak, mégpedig Brüsszel elhibázott döntései miatt, és ezt úgy lehet orvosolni, hogy új vezetőket választunk az Európai Unió élére. Orbán Viktor arra kérte a gazdákat, támogassák a Fidesz jelöltjeit, és akkor, ha most nem is könnyű a helyzet, „rendbe fogjuk hozni a dolgokat, és a gazdavilág meg fogja találni a számítását”.

(Kiemelt képünkön: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a kampánykörútja első állomásán a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)