Orbán Viktor szerint a Soros-terv végrehajtása folyik

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

2024. április 19., 11:29

Szerző:

Elegáns jogi vitákat folytatnak, de valójában a Soros-terv végrehajtása folyik, az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt, menedzselni akarják – jelentette ki Orbán Viktor pénteken a a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Sokan azt állítják, a Soros-terv nem létezik, pedig Soros György maga írta le hatpontos tervét 2015 szeptemberében – idézte fel. Hozzátette: ebben az áll, hogy minden évben be kell engedni egymillió migránst Európába, ennek finanszírozására az EU vegyen fel hitelt, bocsásson ki kötvényt, azon országokban pedig, ahonnan migránsok érkeznek, hozzunk létre biztonsági zónákat, hogy el tudjanak jutni Nyugat-Európába.


A magyar kormány véleménye ezzel szemben az, hogy senki sem mondhatja meg a magyaroknak, kikkel éljünk együtt – közölte.

Orbán Viktor: Háború vagy béke

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell – hangoztatta Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta: az európai parlamenti választási kampányban azt szeretnék elmondani az embereknek, hogy bár nagyon sok részkérdés és baj gyötri az európai életet, de a legfontosabb kérdés a háború.


„Valójában két út áll előttünk: a békepártiság vagy a háborúpártiság” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal is háborúpárti.


„Mi békepártiak vagyunk, az európai emberek békepártiak. Békepárti többség kell Európában. Ez a választás tétje" – jelentette ki.


Úgy értékelt: minden kitűzött fontos célját elbukta a mostani brüsszeli vezetés, ezért nem érdemelnek még egy esélyt.

A brüsszeli vezetők a saját háborújuknak tekintik az orosz-ukrán háborút – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, „a magyar ember számára ez nem egy olyan háború, amiben mi is benne vagyunk". Amikor a brüsszeli vezetőket hallgatom – folytatta –, ők úgy beszélnek erről a háborúról, mint a saját háborújukról, ők benne vannak.


Elmondta, azzal kezdték, hogy küldenek sisakot, majd fegyvereket, harckocsikat, aztán jönnek a repülők, aztán most már arról beszélnek, miután vesztésre állnak „az ő háborújukban", hogy előbb-utóbb katonákat is kell küldeni.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: nehéz a helyzet, Európában háborúpárti kormányok vannak, Magyarország egyedül van, csak a Vatikán van még a béke álláspontján.


Orbán Viktor szerint Magyarországnak ki kell tartania, mert arra számít, hogy repedezni fog a háborúpárti európai gondolkodás.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.