Orbán Viktor Belgrádba utazott

A magyar miniszterelnök szombaton munkaügyben Belgrádba utazik, ahol Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel tárgyal – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. március 25., 09:37

Szerző:

A megbeszélés témái között szerepel Szerbia és a Nyugat-Balkán EU-integrációja, a folyamatosan fejlődő magyar-szerb kétoldalú kapcsolatok, valamint az orosz-ukrán háborúban a tűzszünet és a béketárgyalások elősegítésének lehetőségei  mondta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán és Vučić kapcsolata az elmúlt években vált igazán szorossá, a szerb elnök mostanában a magyar kormányfő egyik legközelebbi szövetségese, nem csoda, hogy az elsők között volt, akik gratuláltak Orbán újraválasztásához – emlékeztet a Telex.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök és Karl Nehammer osztrák kancellár plenáris tárgyalásukon egyetértési megállapodást írnak alá az együttműködés erősítéséről az illegális migráció elleni küzdelemben, a második magyar-osztrák-szerb háromoldalú csúcstalálkozón Belgrádban 2022. november 16-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)