Orbán Viktor az őszödi beszédről és Gyurcsányról: a legdermesztőbb, hogy még ma is ugyanez az ember a baloldal vezetője

Mit gondol az őszödi beszédről, amely éppen tizenöt éve szivárgott ki? – kérdezte a Kossuth Rádióban az újságíró a miniszterelnököt ma reggel. 

2021. szeptember 17., 09:47

Szerző:

Az őszödi beszéd kapcsán nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket, becsapták őket, és az emberek ellenében kormányoztak, hanem gazdasági lépések is voltak – jelentette ki miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor úgy emlékezett: dermesztő pillanat volt a magyar politikában az őszödi beszéd és a körülötte lévő felhajtás. „De a legdermesztőbb, hogy még ma is ugyanez az ember a baloldal vezetője, a velünk élő múlt vissza akar térni”. Szerinte „nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket”, hanem gazdasági lépések is jöttek, „éveket vettek el az emberek életéből, és a végén csődbe vitték az országot”. Az őszödi beszéd nem inspirálja őt semmire, csak leveri a lábáról – mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. 

Orbán Viktor: az őszödi beszédet "dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.

Gyurcsány Ferencre utalva a kormányfő úgy fogalmazott: nem a múlt amiről beszélünk, hanem a velünk élő múlt, amely itt van és állandóan vissza akar térni – írta az MTI.

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

07:38

Több száz dolgozót küldtek el pénteken az iváncsai akkumulátorgyárból – erről beszéltek a munkások, és így tudják a szakszervezetnél is. Egy érintett az RTL Híradónak azt írta: a műszak közepén szóltak nekik, hogy pakolják össze a cuccaikat, mert ki vannak rúgva. A szakszervezet úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el.

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.