Orbán Viktor: A veszély évtizede áll előttünk

Áremelkedés, energiaválság, járványok.

2022. április 29., 18:05

Szerző:

A miniszterelnök Facebook-oldalára azt írta:

„Önök is látják, hogy milyen állapotok és milyen helyzet van Európában. Más természetű évtized áll előttünk, mint a mögöttünk hagyott évtized volt. A veszélyek évtizede az, ami előttünk áll.

Háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei, ennek következtében gyötrelmek előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki.

Orbán Viktor úgy folytatta: április 3-án az emberek egy világos döntést hoztak arról, elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot, és megismételte azt az álláspontját, hogy ki kell maradni a háborúból, és „a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy az elért eredményeit Magyarország megőrizhesse".

 

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke fényképezkedik a visegrádi csoport államfői találkozóján a lengyelországi Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón lezárult a V4 lengyel elnökségének átadása Magyarországnak. (Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.