Orbán Viktor: A veszély évtizede áll előttünk

Áremelkedés, energiaválság, járványok.

2022. április 29., 18:05

Szerző:

A miniszterelnök Facebook-oldalára azt írta:

„Önök is látják, hogy milyen állapotok és milyen helyzet van Európában. Más természetű évtized áll előttünk, mint a mögöttünk hagyott évtized volt. A veszélyek évtizede az, ami előttünk áll.

Háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei, ennek következtében gyötrelmek előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki.

Orbán Viktor úgy folytatta: április 3-án az emberek egy világos döntést hoztak arról, elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot, és megismételte azt az álláspontját, hogy ki kell maradni a háborúból, és „a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy az elért eredményeit Magyarország megőrizhesse".

 

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke fényképezkedik a visegrádi csoport államfői találkozóján a lengyelországi Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón lezárult a V4 lengyel elnökségének átadása Magyarországnak. (Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.