Orbán Viktor: a legkevésbé sem megnyugtató Putyin válasza

A magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

2023. október 17., 19:35

Szerző:

A kormányfő elmondta: délelőtt Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról, délután pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel volt találkozója. Orbán Viktor úgy értékelt: Európában ma mindenkit egy kérdés foglalkoztat, hogy lesz-e tűzszünet Ukrajnában.

„Nekünk, magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök ugyanakkor úgy fogalmazott: a válasz, amit az orosz elnöktől kapott, „a legkevésbé sem volt megnyugtató”.

Kijelentette: ennek tudatában kell alakítani a következő hónapokban Magyarország lépéseit. Orbán úgy fogalmazott: „éppen ezért fontos, hogy a háború ellenére is fenn tudjuk tartani a magyar-orosz együttműködést az energia és egyéb gazdasági kérdések területén”.

(Kiemelt képünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozója a harmadik Övezet és Út Fórum pekingi rendezvényén, 2023. október 17-én. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

 

A hidegfront felhőzete és csapadékzónája fokozatosan kelet felé elvonul, mögötte már nagyobb területen válik szakadozottá a felhőzet. Nagyobb mértékben viszont csak a hajnali, reggeli óráktól valószínű felhőzetcsökkenés.