Orbán Trumpnak: „Folytassa a harcot, Elnök Úr! Mi Önnel vagyunk”

Twitterén üzent a volt amerikai elnöknek a magyar miniszterelnök.

2023. április 3., 14:20

Szerző:

Donald Trumpot azzal vádolják, hogy 2016-ban, az elnökválasztási kampány idején akkori ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt juttatott el Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő számára, hogy hallgasson a kettőjük között állítólag 10 évvel korábban zajlott intim kapcsolatról. Donald Trump tagadja a kapcsolat tényét a nővel. Ebben az ügyben fogják meghallgatni árilis 4-én, kedden. 

A volt elnök úgy reagált a legmagasabb fokú politikai üldöztetésnek és választásokba való beavatkozásnak nevezte a vádemelést. Azt írta, hogy az Egyesült Államok volt elnöke elleni vádemelés visszaüt majd, és bűnösnek nevezte a demokratákat abban, hogy visszaélnek a jogrendszerrel annak érdekében, hogy politikai ellenfelüket megbüntessék. Ehhez kapcsolódhat Orbán üzenete is, amely magyarul így szól:

„Folytassa a harcot, Elnök Úr! Mi Önnel vagyunk.”

(Kiemelt képünk: Donald Trump és Orbán Viktor. Forrás: Orbán Viktor hivatalos Twitter-oldala.)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.