Orbán Sára betör a könyvpiacra

Könyv-kiskereskedelemmel bővítette vállalkozását Orbán Viktor második lánya. 

2023. augusztus 18., 17:33

Szerző:

Az Orbán Sárához köthető Art Related Solution Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft. a jelek szerint a könyvkereskedelem felé nyit, emellett pedig az egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s (máshova nem sorolt) tevékenységet is felvették. A jelek szerint könyv, újság és magazin terjesztéssel is próbálkoznak majd. 

Az Art Related Solution Kft.-t 2022-ben jegyezte be Szokira-Orbán Sára, aki minősített többségű szavazati joggal rendelkezett ekkor. Tulajdonostársa Tarnafői Zita, aki az ügyvezetést is ellátja – írja a 24.hu.

Nevéből arra következtethetnénk, hogy képzőművészettel és galéria-üzemeltetéssel foglalkozik a cég, azonban a vállalkozás fő bevételi forrása üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadásból származik. A tavalyi beszámoló alapján az összesen realizált 26,45 millió forintból 24 milliót hozott ez a tevékenység. 

A portfólió bővítsére idén májusban került sor – egy hónappal a Libri MCC-hez kerülése előtt. 

 

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) egyelőre nem kapott az Art Related Solution Kft.-től tagfelvételi megkeresést – a könyvterjesztéshez azonban nem kötelező a tagság. A 24.hu megkereste a vállalkozást is: arra kíváncsiak, milyen terveik vannak a könyvkereskedelemben, azonban választ még nem kaptak. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP )