Orbán régi szövetségese üzent: nagyon komoly probléma van Magyarországgal

Keményen bírálta Magyarországot Jarosław Kaczyński lengyel miniszterelnök-helyettes egy választókkal tartott eseményen a lengyelországi Sochaczew városában – írja a Wprost című lengyel lap. 

2022. június 10., 09:22

Szerző:

Kaczyński szerint „nagyon komoly probléma van Magyarországgal”, és nem is fogja ezt félvállról venni. Igaz, a lengyel miniszterelnök-helyettes szerint bár Magyarország nyíltan ellenez Oroszország elleni uniós szankciókat, "ha jelenleg nem is, de Franciaország, Németország és néha Hollandia is ugyanezt csinálja, csak finomabban”. 

A lap emlékeztet arra, hogy az EU szankciókat akart bevezetni a Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségesének számító Kirill pátriárkával szemben, ám Magyarország tiltakozása miatt az orosz ortodox egyház vezetőjét levették a szankciós listáról. Kaczyński az uniós szankciók elleni magyar tiltakozással kapcsolatos kérdésre azt válaszolta:

„Nos, ezért a Kirillért nagyon kis árat kellett fizetni az ilyen esetekben szükséges egyhangúságért. De valóban nagyon komoly probléma van Magyarországgal jelenleg, amelyet én nem kívánok félvállról venni.”

 


Kaczyński úgy véli, hogy a háború valószínűleg sokáig elhúzódik, és az oroszok megpróbálnak legalább részsikereket elérni – írta a Népszava.

 

(Kiemelt kép: Photo by Grzegorz JAKUBOUSKI / various sources / AFP)